Miért lett az öngondoskodás az első dobozunk témája?

Az öngondoskodás témája egyre népszerűbb, és nem is csoda, hiszen gyakran olyan sok teendő, elvárás, probléma vesz minket körül, hogy a prioritás listánk végére kerül az, hogy hogyan érezzük magunkat, mire lenne szükségünk, hogyan tudunk magunknak kedvezni egy-egy helyzetben.

És itt mi nem csak arra gondolunk, hogy eleget sportolunk/eszünk/alszunk-e, hanem arra, hogy elegendő időt szánunk-e a saját lelki világunkkal való törődésre?

Azért is lett az első dobozunk témája az öngondoskodás (a sok egyéb téma mellett), mert szeretnénk azt kihangosítani, hogy amennyiben a mentális egészségünk előrébb kerül a fontossági sorrendben, az tulajdonképpen az életünk minden területén kamatozni fog, és rengeteg energiát spórol meg nekünk hosszú távon.

Az első dobozban és a hozzá kapcsolódó füzetben tehát olyan “elméleti” és gyakorlati részeket találtok, amelyek mentén időt tölthettek magatokkal. Azt szeretnénk, ha ez az idő magunkkal nem egy “KELL” lenne, hanem egy “SZERETNÉM”.

Fontos kiemelni, hogy az öngondoskodás témájának különböző mélységei lehetnek. Az általunk összeállított doboz önsegítő, prevenciós jellegű, ami azt jelenti, hogy arra alkalmas, hogy otthon ki-ki tudjon önállóan haladni ebben a témában. Ha akár a doboz kapcsán, akár attól függetlenül felmerül valakiben az, hogy jó lenne mélyebb szinteken is dolgozni ezzel a témával és szakember segítségét kérni, akkor bátorítunk titeket arra, hogy itt az idő!

Mi bátran mondhatjuk, hogy pszichológusként számtalan példát láttunk arra, milyen gyümölcsöző, ha dolgozunk életünk témáin és ott van bennünk az elszántság a fejlődésre.

Reméljük, a tevékenységünk révén ehhez tudunk lendületet adni egyre több mindenkinek!