Kik vagyunk? (Az adatkezelők)

A weboldalunk címe: http://hellomebox.hu.

Szolgáltató neve: Harsányi László Csabáné egyéni vállalkozó
Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 3555 Harsány, Radnóti utca 9.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Nyilvántartási száma: 56605385
Adószáma: 57935207-1-25

Szolgáltató neve: Harsányi Katalin egyéni vállalkozó
Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 1211 Budapest, Templom utca 30. 3/8.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Nyilvántartási száma: 55187958
Adószáma: 56532344-1-43
Telefonszáma: 06209878571
E-mail címe: hellomebox@gmail.com

Szolgáltató neve: Menyhárt Emese egyéni vállalkozó
Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 2000, Szentendre, Otelló u. 2.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság:
Nyilvántartási száma:
Telefonszáma: 06207739353
E-mail címe: hellomebox@gmail.com

Az adatkezelés célja:

1. Hírlevélre történő feliratkozás

Adatkezelő a Felhasználó hozzájárulásával kezeli a Felhasználó által a hírlevélre feliratkozáskor megadott e-mail címet. A hírlevélre való feliratkozás csak a Felhasználó – jelen tájékoztatás szerinti – adatkezeléséhez való hozzájárulásával valósulhat meg. Az adatkezelés célja: rendszeres hírlevél küldése a Felhasználó részére. Az adatkezelés időtartama: a hírlevélküldési szolgáltatás nyújtásának időtartama, illetve a hírlevél küldéséről történő leiratkozás időpontja. A hírlevélről a hírlevél alján található linkre kattintva lehet leiratkozni. A hírlevélről történő leiratkozás a hozzájárulás visszavonásának tekintendő. A hozzájárulás visszavonásával a kezelt adatok törlésre kerülnek. Az Adatkezelő az adatokat nem továbbítja.

2. Blog hozzászólások

A blogon beérkező hozzászólások célja az adott témában beszélgetés indítása a blogot olvasók bevonásával. A blogra történő hozzászólás esetében meg kell adni egy nevet és az e-mail címet. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Spam ellenőrzés céljából a kommenteket az Akismet szolgáltatása szűri.

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

3. Közösségi oldalak

A Facebook oldalunk elsősorban a szolgáltatásaink bemutatására szolgál. Emellett időnként pszichoedukációs tartalmak, blogbejegyzések megosztására, nyereményjátékok indítására is használjuk. Az oldalon történő aktivitás során is találkozunk személyes adatokkal (felhasználónév, hozzászólás), amelyekhez az érintett hozzájárulásával jutunk. 

A fentiek mellett a Facebook oldal lehetőséget teremt a kapcsolatfelvételre, privát üzenet formájában. Ez a csatorna elsősorban informálódásra alkalams, a megrendeléseket kizárólag a webshopban fogadjuk.

A fentiekhez hasonlóan az Instagram oldalunk célja sem a vásárlási felület megteremtése. Sokkal inkább a márkánk ismertetésére, a szolgáltatásaink és céljaink bemutatására használjuk ezt a csatornát.

4. Számlázás

A webshopban történő vásárlást követően számlát állítunk ki , melyet elektronikus úton juttatunk el a vásárló részére. A számla kiállításához természetes személyek esetén egy névre és címre van szükségünk, jogi személyek (vállalkozások, cégek) esetén ezen felül egy adószámot is kérünk a jelenleg hatályos rendelkezések alapján.

A kiállított számlákat kötelesek vagyunk megőrizni. A számlán található szenzitív adatokhoz a szolgáltatón kívül a vállalkozás könyvelője is hozzáfér, aki szintén bizalmasan kezeli ezeket az információkat.

A webshopon található termékeken túl egyéb szolgáltatásokat is nyújtunk (pl.: tréningek, előadások), melyek megrendelése esetén szerződést kötünk. A szerződés részletesen leírja a megrendelés tárgyát és az elvégzett munka díjazását.

5. Kapcsolatfelvételi űrlapok

A kapcsolati űrlapon beérkező adatokat ügyfélszolgálati okokból bizonyos ideig megőrizzük, de ezt az információt nem használjuk marketing célokra.

6. Sütik

Ha hozzászólást írunk a honlapon, a megadott nevet, e-mail és honlap címet sütikben eltároljuk. A tárolás a kényelmi célokat szolgál azért, így a következő hozzászóláskor ezeket a mező adatokat nem kell kitölteni. A sütik lejárati ideje egy év.

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

7. Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat?

A magyar jogszabályok értelmében a számlákat 5 évig kell tárolnunk. A számlán szereplő adatokhoz az adatkezelőn kívül annak könyvelője (NUEVA Kft.) is hozzáfér, de természetesen kizárólag könyvelési céllal használja azokat.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot?

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

  • Blogon beérkezett kommentek (név, email cím, hozzászólás) – törlési kérelemig
  • Facebook oldal (név, hozzászólás) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig
  • Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, egyéni vállalkozók esetében tárgyév + 5 év
  • Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennálltáig, törlési kérelemig
  • hellomebox.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat
  • GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán?

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat?

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) és a Pinterest (https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy) is betart. Az Automattic szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek (https://automattic.com/privacy/).

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat?

A vállalkozásunk szem előtt tartja a felhasználó szeméyles adatainak biztonságát, ezért a mai tudomány és technológia adta lehetőségeket kihasználva alakítottuk ki a biztonsági intézkedéseket.

A vállalkozásban használt eszközök (pl. laptop, telefon) jelszóval, illetve ujjlenyomatos azonosítással védettek. Felhasználói fiókunkba (email, honlap, stb.) kettős azonosítással lépünk be.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén:

Amennyiben egy felhasználónak kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban e-mailben kereshet meg minket (hellomebox@gmail.com).

Amennyiben vállalkozásunk az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találod).

Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal?

A közösségi oldalakba épített automatikusan készített statisztikákon túl más profilalkotást nem végzünk.

Címzettek:

A vállalkozás feladatainak ellátásához a következő cégek szolgáltatásait vesszük igénybe:

Emailek fogadása és küldése:

Gmail – Google Inc., Mountain View, California, USA

(Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)

Számlázás:

szamlazz.hu – KBOSS.hu Kft.,

Email: info(kukac)szamlazz(pont)hu

Facebook oldal:

Facebook Inc.

Menlo Park, California, USA

Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update

(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez.)

Facebook pixel:

Facebook Inc.

Menlo Park, California, USA

(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

Jogalap:

A reklámot is tartalmazó hírlevél küldése csak hozzájárulás alapján lehetséges, ezt az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdése írja elő.

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a blogban való hozzászólás, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettem figyelembe.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. tv. 78. § (3) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) (számla kötelező elemei).